Aangepast bestek

Aangepast bestek

1 artikel getoond

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel getoond

Van hoog naar laag sorteren

Iedereen verdient het om met vertrouwen aan tafel te eten. Daarom maken wij sinds 1981 aangepast bestek. Bij een beperkte arm-, hand- of polsfunctie is eten met standaard bestek vaak lastig. Voor veel aandoeningen, zoals artrose of de ziekte van Parkinson, kan aangepast bestek een prettig hulpmiddel zijn. Het weloverwogen ergonomische design van Select en Integrale bestek van Amefa maakt het voor veel mensen mogelijk om ook zelfstandig te kunnen eten. En dat is zo belangrijk.

Integrale

In 2015 werd het design bestek Integrale geïntroduceerd door Amefa, ontworpen door Isabel Heubl. Deze lijn is tot stand gekomen na een intensieve studie naar de omstandigheden en leefwijze van mensen met een beperkte arm-, hand- of polsfunctie. Integral bestek is in 2015 bekroond met een felbegeerde Red Dot Award, een van de meest prestigieuze prijzen in de ontwerpindustrie, en de Design Plus award 2015. Integral is te koop in onze webshop.

Over dit bestek

Het bolvormige handvat van Integrale past perfect in de palm van de hand en zorgt ervoor dat het bestek goed vast te houden is. De dunne overgang van het handvat naar de bak zorgt er ook voor dat je het op verschillende manieren vast kan houden. De bovenzijde van het mes is afgevlakt, waardoor het makkelijker is om druk op het mes uit te oefenen. Ook kan het mes tijdens het snijden een schommelende beweging maken, dankzij de lichte ronding in het lemmet. Door het verhoogde handvat is het bestek eenvoudig op te pakken van vlakke oppervlakken. De afgeplatte onderzijde van het handvat voorkomt dat het bestek omrolt. Integral is vervaardigd uit hoogwaardig 18-10 roestvrij edelstaal en is vaatwasmachinebestendig. 

Select

De Deense ontwerper Karin Schou Andersen heeft het baanbrekende bestek Select van Amefa ontwikkeld in het kader van inclusiviteit, specifiek voor mensen met een fysieke beperking. Het ontwerp is stap voor stap is getest door eindgebruikers en er gingen bijna 75 handgemaakte, houten modellen vooraf aan het eindresultaat. Een bijzonder feit: dit aangepaste bestek is momenteel onderdeel van de permanente collecties van tal van musea over de hele wereld, waaronder het Centre Pompidou in Parijs en het Museum of Modern Art in New York.

 

Over dit bestek

Binnen het Select assortiment is er voor zowel links- als rechtshandigen bestek verkrijgbaar. De antislip, gebogen kunststof handgreep met grip is extra dik en zo gevormd dat hij licht en aangenaam in de hand ligt. Select is verkrijgbaar in een rechte en in een gebogen uitvoering. Dat maakt dit bestek voor mensen met verschillende hulpvragen een prettig hulpmiddel. Daarnaast is Select vervaardigd uit hoogwaardig 18-10 roestvrij edelstaal en is vaatwasmachinebestendig. Verkooppartners van Amefa waar Select te koop is zijn o.a. Mediplus en Hulpmiddelwereld.

Vergoeding vanuit de verzekering

Goed om te weten: aangepast bestek valt niet onder de vergoeding via de basisverzekering. Heb je een aanvullende verzekering en een indicatie (voorschrift door een arts of ergotherapeut)? Informeer dan bij je zorgverzekeraar.