Onderhoudsinstructies

Door onze onderhoudsinstructies op te volgen blijft je bestek langdurig mooi. Zo kun je maximaal genieten van lekker eten met jouw Amefa bestek. Let goed op: voor gekleurd bestek (goud, champagne, koper of zwart) en steakmessen gelden specifieke onderhoudsinstructies. Het is belangrijk dat je bestek voorafgaand aan het eerste gebruik goed afwast.

Onderhoudsinstructies bestek (niet gekleurd)

Onze producten worden gemaakt van de beste kwaliteit roestvrij staal en zijn daardoor vaatwasmachinebestendig. Wel raden wij aan om het bestek af te spoelen voordat je het in de vaatwasser plaatst, zodat voedselresten, zout en zuren het bestek niet aantasten. Messen kunnen het beste gescheiden van vorken en lepels worden geplaatst om contactcorrosie te voorkomen. Wij adviseren om na afloop van het programma het bestek direct af te drogen met een zachte doek. Om bestek zo lang mogelijk mooi te houden is met de hand afwassen altijd de beste keuze. Onderhoudsinstructies gekleurd bestek (PVD)

Gekleurd bestek, of PVD-bestek, is gemaakt van de beste kwaliteit roestvrij staal en is afgewerkt met een dunne, voedselveilige titanium coating die zorgt voor een levendige kleur. Om gekleurd bestek zo lang mogelijk mooi te houden is met de hand afwassen altijd de beste keuze. Het bestek kan ook in de vaatwasser worden gereinigd mits je een wasprogramma kiest met een temperatuur van 40 of lager en een reinigingsmiddel gebruikt met een fosfaatgehalte van 3% of lager. Ook raden wij aan om het bestek af te spoelen voordat je het in de vaatwasser plaatst, zodat voedselresten, zout en zuren het bestek niet aantasten. Messen kunnen het beste gescheiden van vorken en lepels worden geplaatst om contactcorrosie te voorkomen. Wij adviseren om na afloop van het programma het bestek direct af te drogen met een zachte doek.Onderhoudsinstructies steakmessen

Onze producten worden gemaakt van de beste kwaliteit roestvrij staal. Omdat de meeste steakmessen ook hout bevatten zijn ze niet geschikt voor reiniging in de vaatwasser en adviseren wij deze met de hand af te wassen.