Dit is het verschil tussen de staalsoorten 18-10, 18-0 en 13-0 

 

Op veel bestek en keukenmessen staat een stempel: 18-10, 18-0 of 13-0. Maar wat betekent deze mysterieuze codetaal eigenlijk? Dat leggen we je graag uit! De stempel op je bestek geeft aan wat de samenstelling van het roestvrij staal is waar je bestek van gemaakt is. 

18-10 staal

De code 18-10 staat voor de staalsoort chroomnikkelstaal. De 18 staat voor 18% chroom en de 10 staat voor 10% nikkel. De samenstelling van dit staal moet voldoen aan EU-richtlijnen, dus de percentages kloppen precies. Chroomnikkelstaal staat bekend als duurzaam en erg corrosiebestendig. Het heeft over het algemeen een nog heldere glans dan 18-0 bestek. Bestek van 18-10 roestvrij staal kan in de vaatwasmachine. De populaire bestekmodellen Moderno en Drift van Amefa zijn hier voorbeelden van. Bekijk alle 18-10 bestek van Amefa.

18-0 staal

De staalcode 18-0 betekent 18% chroom en geen aandeel nikkel. Onze producten die gemaakt zijn van dit materiaal zijn bestand tegen corrosie en van goede kwaliteit. Bestek gemaakt van 18-0 staal kan in de vaatwasmachine. We raden aan om dit bestek direct na het eindigen van het programma droog te wrijven met een zachte doek. Populaire modellen van Amefa die gemaakt zijn van 18-0 staal zijn Austin en Felicity. Bekijk alle 18-0 bestek van Amefa.

13-0 staal

Het staalsoort 13-0 wordt gebruikt voor keuken-, tafel- en steakmessen. Het staal bestaat uit 13% chroom en geen aandeel nikkel. Dit zorgt ervoor dat deze metalen harder gesmeed kunnen worden waardoor de messen gemakkelijker en scherper te slijpen zijn. Voordeel van dit staal is dat het gedurende langere tijd scherp blijft. We raden je af keuken- en steakmessen in de vaatwasser te reinigen. Doe dit liever met de hand. Zo voorkom je dat het mes bot wordt en gaat het mes langer mee. 

Bestek van Amefa

De besteksets van Amefa zijn verkrijgbaar in diverse samenstellingen. Van 16-delige bestekset voor 4 personen tot uitgebreide 84-delige bestekset voor 12 personen in luxueuze houten kist: bij Amefa vind je bestek voor iedere smaak, passend bij elk budget. Van tijdloze besteksets met elegante lijnen tot trendy gekleurd bestek met een bijzondere afwerking - ontdek de mooiste producten van Amefa. Nu ook gemakkelijk online te bestellen in onze eigen shop!

 


Over Amefa

Als je uit eten gaat, is de kans groot dat je daar met Amefa bestek eet. Al tientallen jaren zijn wij de grootste leverancier van bestek in de horeca. En dat is niet zonder reden. Al sinds 1931 maakt Amefa bestek met oog voor detail en altijd in het nu. 

Lees verder