How to: zo gebruik je bestek om te communiceren

 

In gesprek door middel van bestek: wist je dat bestek vaak wordt gebruikt om te communiceren? Aan de manier waarom je bestek neerlegt tijdens of na het eten kan restaurantpersoneel zien wat jij bedoelt. Er gelden heuse internationale bestekregels als een soort geheimtaal. Vond je het smakelijk of juist niet, ben je klaar met eten of toe aan de volgende gang? Zo laat je dat weten! 

Even pauzeren tijdens het eten

Even pauzeren om te kletsen of wat te drinken tijdens het eten en daarna weer door? Leg dan je mes en vork op je bord in een omgekeerde V met de punten van het keukengerei naar elkaar toe gericht. 

Klaar voor de volgende gang

Als je wil laten weten dat je klaar bent voor de volgende gang, leg je het bestek in een plus neer. Het mes leg je horizontaal neer – met de punt naar rechts - en de vork verticaal, met het uiteinde naar boven.

Laten weten dat je klaar bent met eten

Wil je laten weten dat je uitgegeten bent? Plaats je mes en vork samen in het midden – op vier uur – van het bord. De scherpe kant van het mes wijst altijd naar binnen richting de vork. Als je niet lekker gegeten hebt, dan kun je dat het beste eerlijk zeggen. Op die manier geef je het restaurant de kans om het op te lossen. Vind je dat lastig en heb je het écht niet naar je zin gehad? Leg dan je bestek in een omgekeerde V neer, met het mes door de tanden van de vork heen. Wil je laten weten dat je heerlijk gegeten hebt? Dan kan je het bestek horizontaal neerleggen, op drie uur. 

Restaurantbestek bij jou thuis

Wereldwijd vind je veel restaurants met bestek van Amefa op tafel. Wil je thuis genieten van een restaurantervaring met ditto bestek? Dat kan! In de webshop van Amefa vind je – naast bestek met een klassieke uitstraling – ook bestek in de kleuren het zwart, goud, champagne en koper. Er is mat bestek, stonewash en klassiek hoogglans bestek verkrijgbaar in onze webshop, net als bestek met gehamerde decoratie op het handvat. Er is Amefa bestek passend bij elk budget. 


Over Amefa

Als je uit eten gaat, is de kans groot dat je daar met Amefa bestek eet. Al tientallen jaren zijn wij de grootste leverancier van bestek in de horeca. En dat is niet zonder reden. Al sinds 1931 maakt Amefa bestek met oog voor detail en altijd in het nu. 

Lees verder