Moeite met kiezen? Hier let je op bij het kopen van een nieuwe bestekset

 

Waar let je op bij het kopen van een nieuwe bestekset? Wanneer je op zoek bent naar je eerste bestekset, of als je huidige eetgerei nodig toe aan vervanging, dan is het goed om je te oriënteren op de verschillende typen en soorten bestek. Want messen, vorken en lepels zijn er in allerlei variaties. Wat daarbij voor iemand belangrijk is, hoeft dat natuurlijk niet voor jou te zijn. Bestek is heel persoonlijk. Hieronder geven we je wat algemene tips bij het kopen van een nieuwe bestekset.

Denk vooruit bij het kopen van bestek

Denk bij het kopen van een nieuwe bestekset vooruit: bestek gaat een hele tijd mee. Ben je van plan om een set aan te schaffen die je alleen voor speciale gelegenheden gaat gebruiken, kies dan bijvoorbeeld specifiek voor een tijdloze, klassieke bestekset. Een set waarvan je zeker weet dat je daarmee over 10 jaar ook nog met plezier de tafel dekt.

Je bestekset in de toekomst uitbreiden

Het kan van belang zijn om te kiezen voor een bestekset die je in de toekomst kan uitbreiden. Denk eens aan gebaksvorkjes, steakmessen en latte macchiato-/sorbetlepels. Misschien zou je dergelijk eetgerei in de toekomst wel willen toevoegen aan je bestekset.

Kies bestek dat bij jou past

Het is het allerbelangrijkste om bestek te kiezen dat bij jou past. Een gekleurde bestekset oogt stijlvol en feestelijk aan tafel. Met champagnekleurig, koper, goud of stijlvol zwart bestek creëer je een bijzondere setting tijdens het eten. Bekijk eens in je keuken wat perfect zou passen bij de borden, schalen, kommetjes en glazen waarmee je de tafel zal gaan dekken. 

Vergelijk de verschillende materiaalopties

Wanneer jij je gaat oriënteren op nieuw bestek, zal je verschillende materiaaluitvoeringen tegenkomen. Maar wat is nou het verschil tussen 18-10, 18-0 en 13-0? Dat lees je hier.

Amefa besteksets

Met de besteksets van Amefa creëer je bij iedere gelegenheid de juiste sfeer. Van tijdloos design tot trendy gekleurd bestek: Amefa biedt een ruime keuze. Er is ongetwijfeld een Amefa bestekset die perfect aansluit bij jouw wensen. 


Over Amefa

Als je uit eten gaat, is de kans groot dat je daar met Amefa bestek eet. Al tientallen jaren zijn wij de grootste leverancier van bestek in de horeca. En dat is niet zonder reden. Al sinds 1931 maakt Amefa bestek met oog voor detail en altijd in het nu. 

Lees verder